Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.06. Csütörtök 11:31

Geröly Mátyás

Jelölések:

Az év hangszeres előadója

Geröly Mátyás fiatal, energikus, kiemelkedő színfoltja a kortárs könnyűzenei dobos szakmának.

Az alma nem esett messze a fájától, Matyinak volt kitől örökölnie a dobolás iránti érdeklődését, ám míg édesapja jazzdobos lévén a jazz területén mozog otthonosan, addig Matyi szakterülete a rock-, metál-, és funk dobolás.

Matyi négyéves kora óta dobol, 2001-ben kezdett klasszikus ütőt tanulni a pesterzsébeti Lajtha László Alapfokú Zeneiskolában. 2009-ben felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola klasszikus ütő tanszakára, ám egy évvel később átigazolt a jazztanszakra.

Zenei ízlésére olyan zenekarok voltak hatással, mint a Dream Theatre, a Linkin Park, a Korn vagy a System of a Down.

12 éves kora óta dobol zenekarokban, számos együttesben találkozhatott már vele a közönség: első zenekarját még általános iskolában alapította, azóta pedig többek között olyan formációkban játszott, mint a Seven, a Dumbledore’s Armie, de Freddie-vel is zenélt együtt. Jelenleg a Follow The Flow, a Limp Bizkit Tribute és a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekarok dobosa, 2021-ben pedig Temesi Berci duplalemezén is közreműködött.

2021-től tagja egy újonnan alakult magyar metál bandának, a Live Life Hard-nak is.

2020 óta a GEWA cég endorsere, a Gretsch dobok, Paiste cintányérok, Remo dobbőrök és DW állványok képviselője.

A zenélés mellett Matyi tanít is, 2018-ban Gerendás Danival megrendezték a Modern Drumcamp nevű eseményt, ahol az érdeklődők napi négyszer másfél órában vehettek részt dobkurzusokon.

INSTAGRAM

FACEBOOK