Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.06. Csütörtök 11:36

Meggyes Ádám

Jelölések:

Az év hangszeres előadója

Meggyes Ádám trombitaművész, zeneszerző. Klasszikus zenei tanulmányait a Budaörsi Zeneiskola (ma Leopold Mozart Zeneiskola) trombita szakán kezdte, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába került. Ott találkozott először a jazz zenével, mely azonnal magával ragadta, így később a Kőbányai Zenei Stúdióban, majd a Csepeli Jazz Konzervatóriumban folytatta tanulmányait. A középiskolai évek utát felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazztrombita szakára.

A big band felállás iránti vonzalma következtében autodidakta módon kezdett el hangszerelést és zeneszerzést tanulni. Az eredmények hamar pozitív visszacsatolást mutattak: 2009-ben a Magyar Jazz Szövetség által rendezett Big Big Band Zeneszerző és Zenekari Versenyen harmadik helyezést ért el Double Q című szerzeményével. A díjak ezt követően sem maradtak el, legutóbb például a 2020-as Müpa Zeneműpályázaton "Zenemű Nagy Jazzformációra" kategóriában benevezett R.E.C. című big band darabjával került be a díjazott szerzők közé.

Ádám a zeneszerzést a mai napig nem tette mellékvágányra: 12 fős kamarazenekarra ír és hangszerel darabokat, jelenleg pedig első alkotói nagyzenekari lemeze felvételén dolgozik.

Számos együttesnek és művészeti formációnak tagja: ő a Nart Orchestra művészeti vezetője, tagja a Budaörsi Fúvósnezekarnak, művészeti vezetője a Fővárosi Rapcirkusznak, de olyan népszerű zenekarokban is játszik, mint az Irie Maffia vagy a Sena Band.

FACEBOOK

WEBOLDAL