Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.06. Csütörtök 10:59

Mörk feat Takuya Kuroda – Baby

Jelölések:

Az év idegen nyelvű - magyar szerzeménye

Novemberben jelent meg a Mörk második nagylemeze, melyet a zenekar dalról dalra vezetett fel a közösségi médiában. Az In the Golden Hour című album szokatlan bemutatásával a zenekar célja az volt, hogy minden dalnak ugyanakkora figyelem jusson, a kép azonban csak a lemez premierje után váljon teljes egésszé.

Ennek a kirakósnak az utolsó darabja volt a szerelemről szóló Baby, amiben a japán dzsessztrombitás, Takuya Kuroda is közreműködött, a zenekar tagjait szerelmes helyzetekben bemutató klipjét pedig ef Zámbó Szonja készítette el.

A Mörk-re korábban nem volt jellemző, hogy más zenészekkel dolgozzon együtt, ezt a szokást azonban nemrégiben a londoni rapper, Brother Portrait változtatta meg, így a tagok által a Rising Son című lemezén keresztül megismert Kuroda már a második a sorban.

A zenész a dalhoz készült klipben (melynek megszületését a hideg időjárás is nehezítette, így a dobosnak, Szabó Dániel Ferencnek egy fagyos kora reggelen kellett a víz alá merülnie, de az éjszakai pikniken sem volt épp meleg) is feltűnik, ami a dalban hallható szerelmi vallomás abszurd, álomszerű, sőt, ironikus újraértelmezése, ahol minden esemény egy, a mi valóságunkon kívüli térben zajlik, a szereplők pedig a sors és a szerelem titokzatos hatása alatt állnak.

INSTAGRAM

FACEBOOK