Most szól:
Vezeti:
×

NYERJ PETŐFI RÁDIÓ ÉS M2 PETŐFI TV EXKLUZÍV AJÁNDÉKCSOMAGOT!

A nyereményekért nem kell mást tenned, mint velünk játszani!

REGISZTRÁLJ ÉS SZAVAZZ!

Szavazni csak egyszeri regisztráció után, a belépést követően nyílik lehetőség. Egy alkalommal az összes kategóriára szavazni kell. A szavazás minden nap 00:00-tól 23:59-ig tart, 2020. június 18. 15:00 és augusztus 13. 23:59 között. Minden nap egyszer szavazhattok! A szavazás tisztasága érdekében, a rendszer rögzíti a felhasználó IP címét.

A szavazás játékszabályzata IDE KATTINTVA érhető el.

2020.06.17 Szerda . 08:30

Wolf Kati

Jelölések:

Az év női előadója

Wolf Kati zenészcsaládból származik. édesapja az ismert Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, Wolf Péter. Énekesként 1981-ben vált ismertté, mikor hatévesen elénekelte édesapja szerzeményét, a Vuk c. rajzfilm főcímdalát.

A zene mindig élete része volt: gimisként  a Stúdió Dél blues-zenekar tagja volt, majd a Sunny Dance Band egyik énekese lett - amellyel időnként ma is fellép.  A főiskolát szolfézs-karvezetés tanár szakon végezte. Énekelt funky zenekarban (New Chocolate), játszott populáris latin zenét (Avocaldo). Saját alapítású zenekara is volt  (Enjoy) , és tagja volt  Nagy János jazz-bandjének is.

Wolf Kati első lemeze Wolf áramlat címmel 2009-ben jelent meg. Az ezen szereplő dalok édesapja, Wolf Péter szerzeményei voltak. Szövegíróként gerendás Péter is feltűnt a közreműködők közt, egy duettet (Tündérmesénk)pedig Charlie-val énekelt a lemezen.

Az országos ismertséget egy 2010-es tehetségkutató hozta meg Kati számára, amelyen már anyukaként indult. Kiesett ugyan, de Geszti Péter megígérte neki, hogy ír számára egy dalt. Ez lett az a dal, amely meghozta számára az áttörést. A Szerelem miért múlsz? zenéjét a Rakoczai-Rácz páros szerezte - és eljuttatta Wolf Katit a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválra. Angol szöveggel (What about my dreams?) lett a döntőben 22. helyezett - és a máig egyik legismertebb magyar dal nemzetközi szinten.

Wolf Kati 2012 ben A Dal zsűritagja volt, 2014-ben pedig újra versenyző: a Ne engedj el! c. dallal.

2019-ben a MAHASZ összesítése alapján a Szerelem, miért múlsz? című dala az évtized dala lett.

FACEBOOK