Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.06. Csütörtök 10:41

Hegyi Dóri (Ohnody)

Jelölések:

Az év női előadója

Ohnodyról, vagyis Hegyi Dóriról eleinte különböző zenekarok vendégeként hallhattunk. Tagja volt a mïusnak, játszott Belauval, és iamyankkal közösen is készített már zenét, saját dalszerzői oldalát viszont csak később kezdte el megmutatni a közönségnek. 2017-ben jelent meg első single-je, 2018-ban pedig első saját szerzeményeit tartalmazó angol nyelvű EP-je, a Nude. Az első igazán áttörő sikert azonban a Hideg című dal hozta meg, mely már az új, Egy Igaz Szerelem című lemezének előfutáraként jelent meg 2019-ben. A hét dalból álló lemez magyar nyelvű: nyugodt, mélybe húz, nem ereszt könnyen; nehéz súlyt helyez a mellkasunkra, a dalszövegeitől pedig felidézünk minden nehéz és fontos kapcsolódást az életünkben, legyenek azok szüleink, rokonaink, barátaink, elmúlt vagy leendő szerelmeink.

Az énekesnő selymes hangja, tökéletes angol kiejtése azonnal felismerhető – van valami megfoghatatlan drámaiság abban, ahogy énekel, amire egyébként több zenei producer is felfigyelt a hazai elektro-pop világban. Rímei öntörvényűek, nem követnek semmilyen sémát, mégis könnyen érthetőek és azonnal magukkal ragadják a hallgatót. Zenéje ötvözi a szabad vers és a minimál elektro-pop hangzásvilágát, kendőzetlenül sérülékeny belső gondolataiba ereszt, bátran megmutatja magát – hallgatva Ohnody dalait, azt érezzük, mintha mindent tudnánk a lelkéről.

Hegyi Dóri tehetségére a közönség mellett a szakma is felfigyelt: 2020-ban Junior Artisjus-díjat kapott egyedi szerzői teljesítményéért és a magyar könnyűzenét frissítő és mély szerzeményeiért.

A 2021-es esztendőben több neves előadóval is együtt dolgozott: közös dalt készített például Kristoaffal és a Halott Pénzzel is.

INSTAGRAM

FACEBOOK