Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.06. Csütörtök 10:43

Schoblocher Barbara

Jelölések:

Az év női előadója

A székesfehérvári Jacked zenekar feloszlása után a banda tagjai mintegy másfél évre énekes nélkül maradtak, míg végül 2011 őszén a Kodolányi János Főiskola jazz szakán összetalálkoztak Schoblocher Barbarával, aki azóta az első vonalba repítette a 2012-ben megalakult új bandát, a Blahalouisiana-t. A hattagú pop-rock, blues-beat stílusában utazó Blahalousiana játékos dallamaival, fülbemászó, alternatív zeneszövegeivel és változatos videóklipjeivel igyekszik lenyűgözni egyre gyarapodó rajongótáborát. A zenekar első single-je, a 'The Wanderer' három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján, de a csapat életében az áttörést az Ahol összeér című számuk – és a hozzá készült merész klip – hozta meg 2015 tavaszán, mely klip ma milliós megtekintésnél jár.

Az elmúlt 5 évben meghódították az összes kis- és nagy hazai klubot, többek között a Kobuci Kert, az A38 Hajó és az Akvárium Klub visszatérő fellépői. Részesei voltak a jubileumi 10. Fishing on Orfű fesztiválnak, harmadik alkalommal álltak a nagyszínpadon, de a Sziget, Campus, VOLT, EFOTT, Fezen és Strand fesztiválok fellépőinek sorában is kiemelt helyük van.

A zenekar nem csak határon innen, de külföldön is szerencsét próbált: koncerteztek már Erdélyben, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, de a Tallin Music Week-en és Hágában is bemutatkoztak.

A 2022-es év is igen izgalmasnak ígérkezik a zenekar életében: ők éneklik a 2022-es Fishing on Orfű hivatalos albumát, és érkezik negyedik nagylemezük is.

INSTAGRAM

FACEBOOK