Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.06. Csütörtök 10:45

Takács Dorina „Deva”

Jelölések:

Az év női előadója

Дeva a mindössze huszonegy éves Takács Dorina egyszemélyes projektje, melyben maga írja, énekli, hangszereli és producereli dalait, sőt, még a lemezborítóit is saját magának készíti. Egyedi hangzásvilágú dalaiban a tradicionális népzenei elemeket zseniálisan keveri az elektronikával: az atmoszferikus lágy hangok, a selymesen pulzáló basszus és a többszólamú mantrák a magyar népdalok varázslatos szövegeivel vannak fűszerezve.

Nem csoda, hogy Дeva zenéjére hamar felfigyeltek külföldön is: a produkciót szinte azonnal beválogatták a több mint 10 országot érintő LiveEurope digitális turnéra. Neve már felkerült a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) shortlistjére, amely a nemzetközi zenei színtéren aktuálisan legpiacképesebb előadók névsora. Jelölték a 2022-es Music Moves Europe díjra is, mely az Európai Unió kortárs könnyűzenei díja, amelynek célja, hogy bemutassa a feltörekvő európai művészeket és támogassa őket nemzetközi karrierjük elindításában és továbbfejlesztésében. Jelölésének értékét mutatja, hogy eddig korábban egyetlen magyar zenekart jelöltek a díjra.

Дeva számai már számos európai rádió játszási listáin szerepelnek és a Spotify dedikált playlistjeire is felkerültek.

Дevának eddig csupán négy dala jelent meg; a decemberben kiadott Fa lenni című single az első előhírnöke a januárban érkező, Csillag névre hallgató debüt albumának. A dalhoz egy misztikus videó is forgott Bertók Andrea rendezésében.

INSTAGRAM

FACEBOOK