Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.06. Csütörtök 10:48

Urbányi Zóra

Jelölések:

Az év női előadója

Urbányi Zóra, művésznevén ZÓRA az "Iszom A Bort" című Kollár-Klemencz László-dal szuggesztív feldolgozásával tűnt fel a hazai zenei palettán, amelynek videója milliós megtekintésnél tart a YouTube-on és több rádió is játssza.

2021 októberében jelent meg első magyar nyelvű saját dala, a “Mámor”, ami egy olyan művészi alkotás, ahol a finoman épülő hangzás épp annyira hangsúlyos, mint ZÓRA mélyről jövő szavai, érzései. Egy letisztult képi világú, az elegánsan melankolikus hangulatot kidomborító klip is született a dalhoz.

ZÓRA nem csupán énekes és dalszerző, de ő maga hangszereli dalait, melyeknek egyedi hangzásvilágát a zongora és az elektronikus elemek mellett ZÓRA mély tónusú, összetéveszthetetlen hangja teszi feledhetetlenné. Ilyen például a nemrég megjelent “Love You More”.

A fiatal énekesnő kétlaki életet él: hol Budapesten lép fel, hol pedig Los Angeles zenés klubjaiban, éttermeiben és rendezvény helyszínein varázsolja el közönségét. Közel tíz éve költözött az Egyesült Államokba, öt éve él Los-Angelesben, ahol olyan magyar előadóművészekkel játszott együtt, mint Kiss Tibi és Vastag Gábor, de Barabás Lőrinccel is az angyalok városában ismerkedett meg. Kapcsolatukat azóta is ápolják, többször játszottak már egymás fellépése előtt a hazai színpadokon is.

ZÓRA hamarosan egy EP-vel fog megjelenni, amin helyet kapnak angol és magyar nyelvű saját dalai.

INSTAGRAM

FACEBOOK