Most szól:
Vezeti:
×

NYERJ PETŐFI RÁDIÓ ÉS M2 PETŐFI TV EXKLUZÍV AJÁNDÉKCSOMAGOT!

A nyereményekért nem kell mást tenned, mint velünk játszani!

REGISZTRÁLJ ÉS SZAVAZZ!

Szavazni csak egyszeri regisztráció után, a belépést követően nyílik lehetőség. Egy alkalommal az összes kategóriára szavazni kell. A szavazás minden nap 00:00-tól 23:59-ig tart, 2020. június 18. 15:00 és augusztus 13. 23:59 között. Minden nap egyszer szavazhattok! A szavazás tisztasága érdekében, a rendszer rögzíti a felhasználó IP címét.

A szavazás játékszabályzata IDE KATTINTVA érhető el.

2020.06.16 Kedd . 22:05

Halott Pénz

Jelölések:

Az év zenekara

Marsalkó Dávid rajongásából Frank Zappa, a Beastie Boys és The Notorious B.I.G. iránt előbb szólóprojekt született a pécsi belvárosban, majd évekkel később hétfős élőzenekar, amely az elmúlt években folyamatos listás helyezésekkel, és többszáz koncerttel bizonyította, hogy napjainkra az ország legnépszerűbb zenekaraként tartják számon.

2013 őszén már teljesen élőben szólalt meg az albumbemutató az A38-on, a zeneipar érdeklődését pedig az MR2 Akusztikban, az Elevenben és az első Nagyszínpad versenyben való szereplés jelezte. A másfél szobás pécsi albérlet falai közt született lemez végül elnyerte a legjobb rap vagy hip-hop kiadványnak járó Fonogram-díjat, többek közt olyan felvételeknek hála, mint az Ugyanúgy hallasz, a Farkasok dala, vagy a Minden szobába kell álom. Ezt az elismerést egy évvel később a Valami van a levegőben című dal kapcsán két kategóriában is átvehette a zenekar. A zsűri az év rap vagy hip-hop felvételének, míg a Petőfi Rádió hallgatói az év dalának választották, a Halott Pénz eddigi egyik legnagyobb sikerét, ami jelenleg 30 millió megtekintés felett jár a Youtube-on.

A stúdió- és próbatermi munka mellett a zenekar évente közel száz koncertet ad, és igyekszik időről-időre megújuló, egyre erősebb látványvilággal rendelkező színpadi produkcióval meghálálni közönségének az országszerte teltházzal futó turnékat. A Halott Pénz elsőként játszhatott három egymás utáni napon teltház előtt az Akvárium Klub nagytermében 2015-ben és zsinórban hét alkalommal sikerült teljesen megtölteniük a főváros legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét a Budapest Parkot, ami alkalmanként, több, mint 10 000 embert jelent. (A 2019 májusában aktuális koncertre már öt hónappal korábban, elővételben elfogyott az összes jegy)

Az említett hazai, és külföldi (London, Pozsony, Erdély, Szerbia) koncertek közben készült, és jelent meg végül 2016 áprilisában a legutóbbi Halott Pénz-album, Ülni.Örülni.Megőrülni. címmel. Ezen szerepel a Darabokra törted a szívem, amely vezette a hazai rádiós játszási listát, több mint 30 millió megtekintést jegyez a Youtube-on, az első Petőfi Zenei Díj átadásán pedig az év dalának választották. Fellépése után a Halott Pénz a Volt Fesztivál nyitónapjáról még további három díjjal távozhatott, az év együttesének, az év videoklipjének és az év albumborítójáért járó szobrocskákkal. Utóbbi kategóriában a Wellhelloval közösen jegyzett Emlékszem Sopronban diadalmaskodott, ami a Volt Fesztivál történetének első himnusza, és a dal sikere nyomán mindkét zenekar polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át Sopron városának népszerűsítéséért.

A turnék végtelen élményeit és a zenekari mindennapokat a Fűrész Zsolt által rendezett Majd című videó foglalta össze, az Élnünk kellett volna című dalhoz forgatott kisfilm koncepciója pedig a szabadság, és az életigenlés köré szerveződik. Az egyik legújabb Halott Pénz-klip képsorai már Pécsett játszódnak, ahol a zenekar az Otthon című legújabb dalához forgatott több napon át, felkeresve szülővárosuk számukra fontos, meghatározó helyszíneit.

2017 nyarán többek közt olyan hazai fesztiválok headlinereiként lép színpadra a zenekar, mint a Fishing On Orfű, a Volt Fesztivál, a Balaton Sound, a Campus- vagy a Strand Fesztivál. A nyár egyik kiemelkedő pontja pedig biztosan a Sziget Nagyszínpada volt augusztusban, ahová második alkalommal térhet vissza a Halott Pénz, két héttel a szeptember elsejei Budapest Park nyárzáró előtt.

A 2018-as évet a zenekar egy 3 állomásos, teltházas aréna turnéval kezdte: Győrben, Debrecenben és Budapesten. Egy 10 napos erdélyi turné után a nyarat többek között olyan fesztiválok nagyszínpadain töltötték, mint a VOLT, Balaton Sound, Campus, EFOTT, Sziget, SZIN és a Strand. A Budapest Parkot már hetedik alkalommal töltötték még teljesen és évközben olyan dalok jelentek meg, mint a Valami Amerika 3-ban is elhangzó Mindenre ráveszel és a közönségkedvenc Hajtól szívig. A szeptembert egy különleges buszos turnéval zárták, Egerben, Veszprémben és Budapesten is egy busz tetején adtak koncertet. Az évzáró pécsi sportcsarnok fellépés előtt pedig még a Londonban és Bécsben élő rajongóikat is meglepték egy klubkoncerttel.

Tavaly ők lettek az Év Zenekara.

Tagok:

Marsalkó Dávid - zene, szöveg

Járai Márk - vokál

Boros „Venom” Gábor - DJ

Prifer Barnabás - gitár, vokál

Papp Samu – billentyű

Mihalovics Dávid – basszusgitár

Varga Mátyás – dob

FACEBOOK

YOUTUBE

INSTAGRAM