Most szól:
Vezeti:
×

NYERJ PETŐFI RÁDIÓ ÉS M2 PETŐFI TV EXKLUZÍV AJÁNDÉKCSOMAGOT!

A nyereményekért nem kell mást tenned, mint velünk játszani!

REGISZTRÁLJ ÉS SZAVAZZ!

Szavazni csak egyszeri regisztráció után, a belépést követően nyílik lehetőség. Egy alkalommal az összes kategóriára szavazni kell. A szavazás minden nap 00:00-tól 23:59-ig tart, 2020. június 18. 15:00 és augusztus 13. 23:59 között. Minden nap egyszer szavazhattok! A szavazás tisztasága érdekében, a rendszer rögzíti a felhasználó IP címét.

A szavazás játékszabályzata IDE KATTINTVA érhető el.

2020.06.16 Kedd . 22:18

Turbo

Jelölések:

Az év zenekara

A 2005-ben alakult zenekar a grunge, a progresszív és a pszichedelikus stílust ötvözi.  A Turbo 2006 óta koncertezik itthon és külföldön, első lemezük, a Boarman sessions Németországban készült 2007 tavaszán.  Ezen szerepelt a One more time, amellyel a Turbo befutott.

2009-ben   a hollandiai EuroSonic Fesztiválon nemzetközi insmertségre is szert tett a Turbo, innentől járják Európa fesztiváljait. A második lemez, a Lost Measure 2011-ben szerzői kiadásban jelent meg.

A Turbo legaktívabb korszakát ezzel nyitotta meg, és egészen  a 2014-es Pentagram c. album megjelenéséig rengeteg klubkocertet adtak és szinte minden fesztiválon jelen voltak.  2015 szeptemberében az aktív koncertezés időszakát a zenekar a Művészetek Palotájában zárta egy nagyszabású esttel. De nem maradtunk Turbo nélkül: ez év végén még kiadtak egy akusztikus lemezt, Lullabies for Awakening címmel.

A Turbo 2019 őszen kezdet újra. A Túl a fényeken című videó nagyot szólt, ahogyan siker lett az októberben októberben megjelent Csillagból emberré című nagylemez is.  A Turbo 2020-ban A Dal -ban is indult.

Tagok:

  • Tanka Balázs (énekes)
  • Vigh David (gitár),
  • Dure (Hammond/Fender Rhodes + ének),
  • Jero (basszusgitár),
  • Delov Jávor (dob)

FACEBOOK

INSTA

YOUTUBE