Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.06. Csütörtök 10:09

Carson Coma

Jelölések:

Az év zenekara

A Carson Coma egy 2018-ban alakult rockzenekar, amely nem véletlenül vált nagyon gyorsan az ország egyik legfelkapottabb fiatal együttesévé. Első albumuk 2019-ben debütált Corduroy Club címen, és nem csak a közönség, de a kritikusok részéről is igen kedvező fogadtatásra talált. Nem elég, hogy a lemezt az év legjobb albumai között emlegette több nívós zenei portál is, de az album nyitódalához készült videoklip, a Song About My Grandma három díjat is bezsebelt a 04. Magyar Klipszemlén – többök között a fődíjat is. Nem ez volt az egyetlen klipjük, amely díjat nyert: Nem vagyok Ideges című, Korda György 1963-as tvisztjét feldolgozó videójuk is elnyerte a zsűri tetszését, így a Carson Coma győzhetett a legjobb performansz kategóriában is.

2020 tavaszán további díjakkal gazdagodott az együttes: a Carson Coma nyerte a Fonogram-díjat az év felfedezettje kategóriában, Lesz, ami lesz című második nagylemezük pedig még ugyanebben az évben a kritikusok által legjobban elismert album lett. A lemezen olyan slágerek találhatók, mint a Truman Show, a Hobbihajótörött, vagy éppen az Én Még Sohasem című szám, melynek videoklipje már milliós megtekintéseket ért el azóta. A 2020-as év tartogatott még elismeréseket a zenekar számára: bekerültek a Nagy-Szín-Pad tehetségkutató négy nyertes produkciója közé is.

A 2021-es év sem telt eseménytelenül a srácoknak: megannyi teltházas klubkoncertet mellett felléptek a Budapest Parkban, ott voltak a legfontosabb hazai fesztiválok színpadjain, közös dalt adtak ki az Ivan & the Parazollal és több saját számukhoz is vizuális elemekben gazdag videoklipet készítettek, melyek látványvilágukban ezúttal sem maradtak el a megszokott Carson Coma színvonaltól.

INSTAGRAM

FACEBOOK