Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.06. Csütörtök 10:12

Elefánt

Jelölések:

Az év zenekara

Az egyik legizgalmasabb és legnépszerűbb hazai klub- és fesztiválegyüttes, az Elefánt a Kodály Method 2012-es bemutatóján adta első önálló koncertjét. A Szendrői Csaba énekes, szövegíró, Tóth András gitáros, Kovács Zoltán billentyűs, Horváth B. Ede basszusgitáros és Németh Szabolcs dobos alkotta zenekar azóta is változatlan felállásban alkot. Az Elefánt zenéjét nehéz behatárolni, egyaránt jellemző rá a lágy melankólia és a kirobbanó energikusság. Hol gipsy punkot, hol pszichedéliát, hol elektronikus műfajokból ismerős elemeket ötvöz stílusuk.

Első nagylemezüket, a Vérkeringőt már stabil rajongótábornak mutatták be 2013-ban, a csapat pedig az azóta eltelt években olyan alkotó közösséggé formálódott, amely folyamatosan keresi a kreatív utakat és a megújulás lehetőségét.

2015 áprilisában jelent meg Gomoly című második albumuk, amely több héten keresztül vezette a Deezer hazai hallgatottsági listáját. Harmadik nagylemezüknek, a 2017 tavaszán megjelent Minden-nek már dupla teltházas lemezbemutatót rendeztek az A38 Hajón, mert az első estére az összes jegyet elkapkodták a rajongók. A közönség egyre növekvő elismertsége mellett a szakma is díjazta a zenekar a munkásságát. Többszöri Fonogram díj jelölések mellett Szendrői Csaba és az együttes 2018-ban az „Artisjus // Év Könnyűzenei alkotója” elismerésben részesült.

2019 szeptemberében jelent meg a negyedik nagylemezük EL címmel, melyet a vidéki klubturné mellett az Akvárium Nagy Halljában szintén teltházas koncerttel ünnepeltek és amely a kritikusok szerint „az eddigi legkiforrottabb, és egyben leginkább populáris lemeze a csapatnak”.

A38, BarbaNegra, Akvárium – csak néhány példa a sok helyszín közül, ahol 2021-ben is teltházas, vagy dupla teltházas koncertet adott az együttes, de bármerre játszanak az országban, ott teli koncerttermek várják őket. A kényszerhelyzetekben sem hagyták cserben a rajongókat: online, interaktív koncerttel készültek közönségüknek a lezárások alatt.

A zenekar 2022-ben ünnepli 10 éves születésnapját, melynek előkészületei már javában folynak. A közelgő jubileumi koncertezés mellett új albummal is jelentkeznek, amit előreláthatólag 2022 tavaszán mutatnak be, a lemezről azonban már több klipet is megmutattak a rajongóknak. Azt már megtudhattuk, hogy az érkező albumon szerepelni fognak olyan dalok, melyhez az ihletet a zenekar rajongóinak álmai szolgáltatták – kutatómunkájuk során ugyanis több mint 200 álmot sikerült begyűjtenie az együttesnek.

INSTAGRAM

FACEBOOK

WEBOLDAL