Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.06. Csütörtök 10:15

Margaret Island

Jelölések:

Az év zenekara

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb popzenekar a hazai könnyűzenei palettán, eső című daluk 2016-os berobbanását követően hamar állandó színfoltjává váltak a budapesti és vidéki kluboknak, legnagyobb hazai fesztiváloknak és rádiós toplistáknak is.

A hétéves zenekar olyan slágereket jegyez, mint a Hóvirág, a Nem voltál jó, az Engedd, hogy szabad legyek, a Veled minden, vagy a Házszám, de a listát még sokáig lehetne folytatni.

Négy nagylemezük és egy koncertalbumuk jelent meg, melyek közül az ’Egyszer volt’ és a ’III’ is aranylemez lett - utóbbi 2019-ben Fonogram díjat is kapott.

A könnyed, pozitív és elgondolkodtató üzenetekkel tűzdelt popzenét játszó zenekar az akusztikus folk-poptól indulva az utóbbi időben újfajta hangzásokkal, új hangszerekkel is kísérletezik.

2018-ban Lábas Vikit, Füstös Bálintot és Törőcsik Kristófot a Margaret Island szerzőközösségeként Junior Artisjus díjjal tüntették ki, mely a hazai zenei élet egyik legkomolyabb szakmai elismerése.

A számos díjat magáénak tudható csapat a siker ellenére máig az őszinte örömzenélésben hisz.

2021-ben jelent meg az együttes negyedik nagyemeze Hol marad az én történetem címmel. Az album leginkább a 2020-as évről, a csapat belső folyamataiban, gondolataiban végbemenő változásokról mesél. Az összes korábbi megjelenés közül talán ez lett a legszemélyesebb. Az albumot teljes egészében Fonyódon, Viki otthonában írták, fél év együttes elvonulás alatt.

INSTAGRAM

FACEBOOK