Most szól:
Vezeti:

NYERJ PETŐFI RÁDIÓ ÉS M2 PETŐFI TV EXKLUZÍV AJÁNDÉKCSOMAGOT!

A nyereményekért nem kell mást tenned, mint velünk játszani!

REGISZTRÁLJ ÉS SZAVAZZ!

Szavazni csak egyszeri regisztráció után, a belépést követően nyílik lehetőség. Egy alkalommal az összes kategóriára szavazni kell. A szavazás minden nap 00:00-tól 23:59-ig tart, 2020. június 18. 15:00 és augusztus 13. 23:59 között. Minden nap egyszer szavazhattok! A szavazás tisztasága érdekében, a rendszer rögzíti a felhasználó IP címét.

A szavazás játékszabályzata IDE KATTINTVA érhető el.

2020.06.26 Péntek . 11:46

„Már a jelölés is komoly elismerés” - Halott Pénz interjú

Nemrég megtudhattuk, kik a Petőfi Zenei Díj idei jelöltjei – a díjazottak nevére augusztus 18-án, a STRAND Fesztiválon derül majd fény. A tavalyi győztesek között szerepelt az egyik legnépszerűbb hazai zenekar, a Halott Pénz, akik az idei jelöltek listáján is megtalálhatóak. A tavalyi emlékekről, az idei jelölésről és a járványhelyzet utáni újrakezdésről is beszélgettünk Marsalkó Dávid frontemberrel. 

PetőfiLive: Tavaly ti nyertétek a Legjobb Zenekar díját a Petőfi Zenei Díjkiosztón. Mit jelent(ett) számotokra ez az elismerés?

Marsalkó Dávid: Nagyon boldogok voltunk! És persze a mai napig azok vagyunk, hiszen ez szakmai és közönségdíj is egyben, és ez a kettősség nagyon fontos számunkra!

PetőfiLive: Hogy éreztétek magatokat a díjátadón, milyen emlékeitek vannak?

Marsalkó Dávid: Eddig mindegyik díjátadón extrán jól éreztük magunkat – nem csak azért, mert elhozhattunk díjakat, hanem mert ez mindig egy elég különleges alkalom is arra, hogy a többi előadóval, zenekarral találkozzunk, beszélgessünk, bulizzunk.

PetőfiLive: Idén ismét kaptatok jelölést ugyanabban a kategóriában. Milyennek találjátok a mezőnyt, ki lehet a legnagyobb riválisotok?

Marsalkó Dávid: Nagyon erős a mezőny szerencsére, sok jó zenekar van Magyarországon. Riválisok terén nem nyilatkoznék; örülök majd bárki is nyer, mert már a jelölés is komoly elismerés.

PetőfiLive: Dávid, te kaptál egy külön jelölést a legjobb férfi előadó kategóriában is. Zenekari tagként mit jelent ez a jelölés számodra? Ott kit tekintesz a legnagyobb vetélytársadnak?

Marsalkó Dávid: Nagyon örültem, amikor megtudtam! A zenekaron belül is igyekszem sok mindent a hátamra venni, de emellett szóló dalokkal is jelentkezem néha, illetve a polgári nevemen közreműködéseket is szoktam vállalni, hogy ha időm engedi. Nem tartok senkit sem vetélytársnak; örülök, hogy ezekkel a srácokkal egy kalapban lehetek.

PetőfiLive: Kb. 3 hónapja jött ki a Melletted című dal. Azóta dolgoztatok új számokon? Hogyan érintett titeket a járványidőszak? Mennyit tudtatok a zenéléssel, dalírással foglalkozni?

Marsalkó Dávid: Nagyon belevetettük magunkat a stúdiózásba egy ideje, őszre tervezzük az új albumunk megjelenését. Emellett már készülünk a koncertekre is a zenekarral a próbateremben, plusz hamarosan megjelenik egy szóló dal is a Dedmani univerzumból. Igyekszünk kihozni az évből, amit lehet.