Most szól:
Vezeti:

NYERJ PETŐFI RÁDIÓ ÉS M2 PETŐFI TV EXKLUZÍV AJÁNDÉKCSOMAGOT!

A nyereményekért nem kell mást tenned, mint velünk játszani!

REGISZTRÁLJ ÉS SZAVAZZ!

Szavazni csak egyszeri regisztráció után, a belépést követően nyílik lehetőség. Egy alkalommal az összes kategóriára szavazni kell. A szavazás minden nap 00:00-tól 23:59-ig tart, 2020. június 18. 15:00 és augusztus 13. 23:59 között. Minden nap egyszer szavazhattok! A szavazás tisztasága érdekében, a rendszer rögzíti a felhasználó IP címét.

A szavazás játékszabályzata IDE KATTINTVA érhető el.

2020.06.29 Hétfő . 09:58

„Az egész szakma együtt tud lenni” // Bagossy Norbert interjú  

A legdinamikusabban fejlődő magyar zenekarok egyike a Bagossy Brothers Company. Az Erdélyből indult csapat egyre nagyobb közönséget vonz, kiemelt idősávokban játszik a fesztiválokon, az idei év végén pedig a Papp László Sportarénát is megcélozza. Bagossy Norbert frontemberrel beszélgettünk a tavalyi és az idei Petőfi Zenei Díj kapcsán, de egyéb témák is szóba kerültek.

 

PetőfiLive: Tavaly Petőfi Díjat nyertetek az év akusztikus koncertje kategóriában. Mit jelentett számotokra ez az elismerés?

Bagossy Norbert: Úgy gondoljuk, hogy már önmagában a jelölés is egy nagy elismerés a szakma részéről. Az, hogy ezt a díjat végül haza is vihettük, nagy örömmel töltött el bennünket.

PetőfiLive: Hogyan éreztétek magatokat a díjátadón, milyen emlékeitek vannak róla?

Bagossy Norbert: Most már többször is részt vettünk a díjátadón, és azt hiszem, el tudom mondani az egész zenekar nevében, hogy mindig nagyon jól éreztük magunkat. Egyik alkalommal, miközben mi a közönség mellett álldogáltunk, észrevettük, hogy Zsombi fent koktélozik a jelöltek között. Azóta sem tudjuk, hogy került oda.

PetőfiLive: Idén is kaptatok két zenekari jelölést, a legjobb zenekar és a legjobb videoklip kategóriákban. Mit gondoltok a mezőnyről, kiket tekintetek a legnagyobb riválisaitoknak?

Bagossy Norbert: Senkire nem gondolunk vetélytársként, ez azon ritka alkalmak egyike, amikor az egész szakma együtt tud lenni egy hosszabb estére és mindenki jól tudja érezni magát.

PetőfiLive: Norbi, te jelölt vagy a legjobb férfi előadó kategóriában is. Hogy reagáltál, amikor tudomásodra jutott a jelölés? Itt kit tekintesz a legnagyobb vetélytársnak?

Bagossy Norbert: Már egyszer volt lehetőségem egy színpadon állni Ákossal, Lukács Lacival, Marsalkó Dáviddal és Pápai Jocival az év férfi előadója kategóriában. Hasonlóan érzem magam most is. Nagyon jól esik, hogy a szakma úgy gondolja, én is az év előadói között vagyok.

PetőfiLive: Hogyan érintett titeket a járványhelyzet? Mennyi időt, energiát tudtatok zenélésre, dalszerzésre fordítani?

Bagossy Norbert: Több hónapos hirtelen leállással kellett szembenéznünk, ahogy minden más szakmabeli társunk is ugyanezzel találta szemben magát. Próbáltuk kihozni a legtöbbet ebből a helyzetből, kreatívan töltöttük az időnket és terveztünk. Születtek új dalok és új zenekarral kapcsolatos ötletek is.

PetőfiLive: Mik a terveitek az év második felében? Hogyan veszitek fel a fonalat, hol lehet majd találkozni veletek?

Bagossy Norbert: A karantén alatt elkészítettünk egy szimfonikus lemezt, ami hamarosan meg is jelenik. Új dalt is felvettünk, amihez a közeljövőben klipet is forgatunk. Nagyon vártuk már, hogy újra színpadon állhassunk és hálásak vagyunk, hogy ez hamarosan meg is történhet.

PetőfiLive: Év végén lesz az eddigi legnagyobb koncertetek, az Arénában. Hogyan készültök rá, mit terveztek arra az estére?

Bagossy Norbert: Rengeteg extrával készülünk életünk első saját Aréna koncertjére. Úgy gondoljuk, hogy nem csak nekünk, hanem mindenki számára emlékezetes este lesz. Ha tehetitek, ne hagyjátok ki.