Most szól:
Vezeti:

NYERJ PETŐFI RÁDIÓ ÉS M2 PETŐFI TV EXKLUZÍV AJÁNDÉKCSOMAGOT!

A nyereményekért nem kell mást tenned, mint velünk játszani!

REGISZTRÁLJ ÉS SZAVAZZ!

Szavazni csak egyszeri regisztráció után, a belépést követően nyílik lehetőség. Egy alkalommal az összes kategóriára szavazni kell. A szavazás minden nap 00:00-tól 23:59-ig tart, 2020. június 18. 15:00 és augusztus 13. 23:59 között. Minden nap egyszer szavazhattok! A szavazás tisztasága érdekében, a rendszer rögzíti a felhasználó IP címét.

A szavazás játékszabályzata IDE KATTINTVA érhető el.

2021.01.23 Szombat . 11:09

Kövesd élőben a Petőfi Zenei Díjátadó gálát!

Ma adják át a Petőfi Zenei Díjakat, nézd élőben online vagy a Duna Televízióban 19.35-től!

Már ötödik alkalommal adják át a Petőfi TV és a Petőfi Rádió névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat, méghozzá 12 kategóriában a hazai könnyűzene legjobbjainak.

Az egyik legrangosabb magyar zenei díj átadójának 2016-os alapítása óta a VOLT, majd a Strand Fesztivál adott otthont. Az országos rádió- és tévécsatorna nevével fémjelzett Petőfi Zenei Díjakat hagyományosan minden évben tízezres fesztiválközönség előtt, élő adásban adták át, 2020-ban azonban a járvány miatt a Petőfi Zenei Díj gálája is elmaradt. A díjátadót most pótolják, biztonságos körülmények között, stúdióban.

A kétórás showban kilenc kategóriában hirdetik ki a 2020-as év legjobbjait. A nevezetteket a Petőfi Rádió egyéves játszási listája adta, a jelöltekre még tavaly tavasszal szavazhatott a közönség. A díjazottak közül néhány már egy ideje publikus: A Dal 2020 adásában adták át az év dalának és akusztikus dalának járó Petőfi Zenei Díjat Rácz Gergőnek és Orsovai Reninek, az év felfedezettjének, a Tortugának és A Dal 2020 legjobb dalszövegírójának, a Petőfi Zenei Díj dalszövegírói különdíjasának, Molnár Tamásnak.

A mai showműsor fellépői között lesz Presser Gábor, Nagy Feró, Frenreisz Károly, Pataky Attila, a Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi és a Halott Pénz, a 15 éves Irie Maffia, a Budapest Bár és Tóth Vera valamint a Kelemen Kabátban, mindannyian erre az alkalomra készült, egyedi produkcióval. Az adásban megemlékeznek a tavaly elhunyt Balázs Fecóról, Bergendy Istvánról, valamint az Omega két tagjáról, Benkő Lászlóról és Mihály Tamásról.

Az év férfi előadója: Bagossy Norbert. (díjátadó: Kapás Boglárka)

A második győztes az év női előadója kategóriában: Rúzsa Magdi (díjátadó: Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya)

Az év dalszövegírója: Molnár Tamás (díjátadó: Tomaj Balázs az MVM ügyfél vezérigazgató-helyettese )

Az év felfedezettje kategóriát a Tortuga nyerte.

Az év dala természetesen az A Dal 2020 nyertese, RÁCZ GERGŐ - ORSOVAI RENI : MOSTANTÓL című száma lett.

Az év akusztikus koncertjének járó díjat Demjén Ferenc nyerte.

Az év gitárosa: Madarász Gábor

Az év billentyűse: Lepés Gábor

Az év ütőhangszerese: Bánfalvi Sándor

Az év videóklipje: Bagossy Brothers - Visszajövök (A díjátadó: Köbli Norbert forgatókönyvíró)

Az év zenekara a Bagossy Brothers Company

Életműdíjas: Horváth Charlie

GRATULÁLUNK!

A gálaműsor 19.35-től a Duna Televízióban és itt, az online adásban is követkető: