Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.11. Kedd 12:29

Petőfi Zenei Díj 2022 - a jelöltek listája!

Látványos, kétórás show-műsorral, a magyar könnyűzenei élet legjobbjaival várja a nézőit idén is a Petőfi Zenei Díjátadó! A Duna Televízión január 23-án, vasárnap este 19:45-től gálaműsor keretében adják át az elismeréseket 11 kategóriában a hazai könnyűzene legjobbjainak. Alább a jelöltek listája!

Idén is elképesztő showműsorral várja a nézőket a Petőfi Zenei Díjátadó! Bár a fellépők személye még meglepetés, a díj várományosainak listáját már bejelentették a szervezők. A jelöltek kategóriák szerint a következők:

Az év zenekara díj jelöltjei: Platon Karataev, Carson Coma, Margaret Island, Elefánt, 4S Street

Az év férfi előadó kategóriában az alábbi jelöltek szerepelnek: Szakács Gergő, Köteles Leander (Leander Kills), Beton.Hofi, Vitáris Iván (Ivan & The Parazol), Nagy Barnabás (Pontiac)

Az év női előadó kategória jelöltjei: Zóra (Urbányi Zóra), Brenka (Dárdai Blanka), Deva (Takács Dorina), Hegyi Dóri (Ohnody), Schloblocher Barbara (Blahalouisiana)

Az év idegen nyelvű, magyar szerzeménye kategóriában a következő produkciókat jelölték: Áron András and the Black Circle Orchestra – Dance with the devils, Saya Noé – Under the river, Lengyel Johanna és Benkő Dávid – Never be, Mörk ft. Takuya Kuroda – Baby, Run over dogs - Crocodiles on the leash

Az év multimédiás projektje kategória szereplői: Hajógyár, Be Massive Horizon, Roadmovie, BP Underground – Rock film, Quixotic

Az év elektronikus zenei előadója az alábbi előadók közül kerül majd ki: Analog Balaton, Jay Lumen, Maddow, Jumodaddy, The Anahit

Az év hangszeres előadója lehetséges díjazottjai: Geröly Mátyás (dob), Bodor Máté (gitár), Meggyes Ádám (hangszerelés, trombita), Varga Nóri (harsona), Kóródi Tamás (gitár).

Az izgalmas előadókból és zenekarokból álló felhozatal legjobbjait 2022. január 23-án, vasárnap este a Duna Televízió műsorában hirdetik majd ki. Az eseményen a korábbi évekhez hasonlóan méltatják hazánk könnyűzenei életének nagyjait is, akik már nem lehetnek köztünk.

Petőfi Zenei Díj - Díjátadó. Duna TV, január 23, 19:45!