Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.11 Kedd . 12:33

Petőfi Zenei Díj 2022 - Életműdíjat kap id. Szakcsi-Lakatos Béla!

Látványos, kétórás show-műsorral, a magyar könnyűzenei élet legjobbjaival várja a nézőit idén is a Petőfi Zenei Díjátadó! A Duna Televízión január 23-án, vasárnap este gálaműsor keretében adják át az elismeréseket 11 kategóriában a hazai könnyűzene legjobbjainak. Az életműdíjat idén id. Szakcsi-Lakatos Béla veheti át.

Idén is elképesztő, kétórás showműsorral várja a nézőket a Petőfi Zenei Díjátadó a Duna TV-n január 23-án 19:45-től! A fellépők személye még meglepetés, de a jelöltek listáját és pár díjazott nevét már bejelentették a szervezők. A Petőfi Zenei Díjakat minden évben élő adásban adták át, a koronavírus-járvány terjedése miatt azonban idén televíziós felvételről tekinthetik meg a nézők a gálaműsort és a díjátadó ceremóniát.

Indulása óta a Petőfi Zenei Díj egyik fénypontja az Életmű-díjak átadása.

2016-ban Bereményi Géza, 2017-ben Demjén Ferenc, egy évvel később Tátrai Tibor, majd Nagy Feró vehette át az elismerést. Tavaly Horváth Charlie kapta az életműért járó Petőfi-szobrot.

Ebben az évben a megtisztelő díjat a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművésznek és zeneszerzőnek, id. Szakcsi-Lakatos Bélának ítélte oda a grémium, akinek munkássága jelentős hatást gyakorolt a magyar könnyűzenére, kiváltképp a jazz, etno jazz műfajokra.

A díj többi kategóriának jelöltjeiről itt találsz listát - és minden jelöltről külön cikkben is olvashatsz a PetőfiLive-on!

Az izgalmas előadókból és zenekarokból álló felhozatal legjobbjait 2022. január 23-án, vasárnap este 19:45-től a Duna Televízió műsorában hirdetik majd ki. Az eseményen a korábbi évekhez hasonlóan méltatják hazánk könnyűzenei életének nagyjait is, akik már nem lehetnek köztünk.

Petőfi Zenei Díj - Díjátadó. Duna TV, január 23, 19:45!