Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.11 Kedd . 11:28

Petőfi Zenei Díj - Hatodik alkalommal ismerik el hazánk népszerű könnyűzenei előadóit

Látványos, kétórás show-műsorral, a magyar könnyűzenei élet legjobbjaival várja a nézőit idén is a Petőfi Zenei Díjátadó! A Duna Televízión január 23-án, vasárnap este gálaműsor keretében adják át az elismeréseket 11 kategóriában a hazai könnyűzene legjobbjainak. Az életműdíjat idén id. Szakcsi-Lakatos Béla veheti át.

Idén is elképesztő showműsorral várja a nézőket a Petőfi Zenei Díjátadó! Bár a fellépők személye még meglepetés, a díj várományosainak listáját már bejelentették a szervezők. Az izgalmas előadókból és zenekarokból álló felhozatal legjobbjait 2022. január 23-án, vasárnap este a Duna Televízió műsorában hirdetik majd ki. Az eseményen a korábbi évekhez hasonlóan méltatják hazánk könnyűzenei életének nagyjait is, akik már nem lehetnek köztünk.

A Petőfi Zenei Díjakat minden évben élő adásban adták át, a koronavírus-járvány terjedése miatt azonban idén televíziós felvételről tekinthetik meg a nézők a gálaműsort és a díjátadó ceremóniát. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója elmondta, a járványhelyzet ellenére igyekeznek interaktív megoldásokkal és különleges műsorelemekkel közelebb hozni a közönséghez a díjátadó műsort.

„Fontos számunkra, hogy a közmédia a könnyűzene kapcsán érintett rádiós és televíziós felületeivel összhangban a Petőfi Zenei Díjon keresztül is kommunikálja, hogy támogatja a magyar könnyűzene fejlődését, az innovatív, különleges, egyedi, produkciókat és a tömegkultúrában értéket képviselő alkotókat, fiatal tehetségeket és a zeneiparban dolgozókat. Hosszútávú célunk, hogy a Petőfi Zenei Díj egy állandó helyiértékkel bíró, de trend- és tendenciakövető elismerés maradjon mind a közönség, mind a szakma szemében” – fogalmazott Béli Ádám.

A kétórás showban 11 kategóriában hirdetnek nyertest. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV zenei szerkesztői javaslatot tesznek a jelöltekre a rádió lejátszási listája alapján, ezután pedig a csatornaigazgató és egy szakmai zsűri dönt arról, kikhez kerülnek az elismerések.

Bár a sikervárományos előadók listája ezidáig titkos volt, néhány díjazott kilétére már tavaly fény derült: A Dal 2021 adásában adták át Petőfi Zenei Díj „Év Dala” elismerést, melyet a Kaukázus Egyetlen szó című dala nyert. Az együttes annak is örülhetett, hogy A Dal 2021 legjobb dalszövegírója egyben a Petőfi Zenei Díj dalszövegírói különdíjasa, Kardos-Horváth Janó, a zenekar frontembere lett. Ugyancsak 2021 óta tudható, hogy Katona Petra vehette át A Dal 2021 Felfedezettje -egyben a Petőfi Zenei Díj „Év Felfedezettje” díjat.

A jelöltek listája itt olvasható - az egyes jelöltekről pedig külön cikkeket is találsz a PetőfiLive-on!

Petőfi Zenei Díj - Díjátadó. Duna TV, január 23, 19:45!